Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΟΑΕΔ:ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ-ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει ότι η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στα πλαίσια της συνεργασίας της με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ έλαβε τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου το ΙΚΑ να χορηγήσει ασφαλιστική ικανότητα για το έτος 2012 (1/3/2012-28/2/2013) για παροχές ασθένειας σε είδος, με δικαίωμα κάλυψης προστατευόμενων μελών, σε 178.628 επιδοτούμενους ανέργους με αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών.
Προϋπόθεση της ένταξης των ανέργων αυτών στη συγκεκριμένη λειτουργία ήταν οι δικαιούχοι να έχουν τακτική επιδότηση από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 90 ημέρες κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
Οι ετικέτες οι οποίες πρέπει να επικολληθούν στο ατομικό βιβλιάριο υγείας των ασφαλισμένων απεστάλησαν στη διεύθυνση κατοικίας τους.
Για την κατηγορία αυτή των ασφαλισμένων λοιπόν, δεν απαιτείται η προσέλευσή τους στα τμήματα Μητρώου των υποκαταστημάτων για θεώρηση των ατομικών βιβλιαρίων υγείας τους.
Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2012.
Σε περίπτωση, κατά την οποία, οι δικαιούχοι δεν παραλάβουν ταχυδρομικά τις αυτοκόλλητες ετικέτες για το βιβλιάριο υγείας για οποιονδήποτε λόγο, όπως λανθασμένη διεύθυνση κατοικίας, μπορούν να προσέλθουν στο αρμόδιο υποκατάστημα για την επανεκτύπωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας και την επικαιροποίηση της διεύθυνσης κατοικίας τους.


Δημήτριος Κ. Νούσκας
Δικηγόρος-Εργατολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: